DJ Sven

DJ Sven is samen met MC Miker G bekend van dé zomerhit uit 1986: de Holiday Rap. Maar je kent hem natuurlijk ook van zijn radioprogramma Sven & Dave bij BNN op Radio 3, als mix-dj en sinds 16 april 2006 als Rob van Somerens vaste sidekick bij Somertijd.

Somertijd

‘Ik was al jaren een groot fan van Robs humor en vind Somertijd het leukste middagprogramma van de radio. Rob weet als geen ander het sfeertje van ouwejongens krentenbrood op de radio neer te zetten en ik denk dat mensen in de auto bulderen van het lachen wanneer ze naar Somertijd luisteren!

Holiday Rap

In juli 1986 kwam de Holiday Rap van DJ Sven en MC Miker G op nummer 1 in de Top 40. En dat is niet alles… De hit topte namelijk in maar liefst 44 landen de hitlijsten! ‘Ik vond het leuk dat ik een plaat had gemaakt die ik later aan mijn kinderen kon laten horen’, vertelt Sven. ‘Dat mijn gang vol zou hangen met goud en platina had ik nooit verwacht.’

Sven’s Classix

Sven wil zijn favoriete dance classics, die hij al vanaf zijn achttiende voor het publiek draait, met zoveel mogelijk mensen delen. Op de feesten waar hij draait bereikt hij wekelijks al veel mensen, maar nu kunnen nóg meer muziekliefhebbers genieten van ‘zijn’ muziek op Radio 10 in Sven’s Classix. Elke zaterdagavond hoor je om ‘twee platen over 9’ Ben Liebrand met de MiniMix, daarna een Sven’s Lange, dat is een 12 inch versie van een lekkere classic, rond 22:30 uur Ben Liebrand met een half uur In The Mix.

Scroll Up